Eventos de El Corte Inglés A Coruña
Taller de introdución ao café de Especialidade con Cafés Siboney en El Corte Inglés A Coruña
- Data: El 15 de novembro
- Horario: de 11:00 a 14:00
Apaixónanche o café e queres saber máis sobre o Café de Especialidade?
O mercado do café de Especialidade continúa crecendo, e a cultura por facer e gozar dun bo café en casa gaña cada vez maior interese entre os consumidores.
Cafés Siboney organiza un taller de introdución ao café de Especialidade no El Corte Inglés da Coruña.
Será o sábado 15 de novembro, ás 11:00 h, no restaurante do centro e será impartido por Ignacio Gómez, director de Calidade Cafés Siboney & Q Arabica Grader.
Defensores de que o café de Especialidade é unha experiencia que todos deberían poder gozar, durante 3 horas, os asistentes reflexionarán sobre todos os factores que afectan á calidade dun café, catarán varios cafés e farán probas olfativas.
A finalidade é que os asistentes sacien a súa curiosidade sobre o mundo do café, que coñezan todas as fases que hai desde o cafeto ata a cunca final e que poidan mellorar a súa experiencia á hora de preparar o seu café en casa.
- A participación é gratuíta, previa reserva de praza no enderezo electrónico: eventosacoruna@elcorteingles.es.
Siboney e El Corte Inglés
A alianza entre Cafés Siboney e El Corte Inglés mantense desde hai anos a través da presenza de dous Café & Boutique Siboney no Corte Inglés, a primeira na Coruña e a segunda en Santiago de Compostela.
Nestes espazos os clientes poden descubrir, 15 cafés de orixe, cafés ecolóxicos, blends e as cápsulas de café compostables e biodegradables, ademais dunha gran variedade de tés e infusións e complementos para o café. Entre outros: cafés centroamericanos de perfil exótico, como o Colombia Nasa Yuwe; africanos de perfil cítrico-floral, como o Etiopía Guji Uraga Ecolóxico; ou suramericanos, de perfil clásico, como o Brasil Bob Ou Link Ecolóxico.
Sobre Cafés Siboney
A empresa Cafés Siboney foi formada en 1965 por Cesáreo e o seu fillo, tamén Cesáreo. Comezaron tostado nunha pequena tostadora Scolari, pero, grazas ao seu esforzo, a empresa creceu e pronto tanto máquinas tostadoras como locais fóronselles quedando pequenos. Jorge e Nacho Gómez son a terceira xeración de tostadores. Eles achegaron o regreso ao gran, á orixe, e un vínculo estreito coas familias caficultoras, ademais da súa preocupación polo medio ambiente e polas condicións laborais de quen traballa o café.
Actualmente, ademais da súa tostadora en Agrela, desde onde tostan e envían café de especialidade a toda Europa, contan cunha Aula de Formación e catro boutiques en Galicia.
Ignacio Gómez, director de Calidade Cafés Siboney & Q Arabica Grader, destaca a procura de cafés excepcionais en cada viaxe, “non só pola súa calidade en cunca, senón por ser sostibles ecolóxica e socialmente; cando os tostamos individualmente, respectamos e potenciamos as súas peculiaridades; e cando volos presentamos, estamos convencidos de que, como a nós, conquistaranvos para sempre."
Categorías: Cultura, Gastronomía